Dr. Jack Newman, medic pediatru in Toronto, in 1984 a infiintat prima clinica de alaptare din Canada. Este consultant si evaluator al UNICEF in cadrul initiativei “Spitalul Prieten al Copilului”. In anul 2000 publica, alaturi de Teresa Pitman – lider “La Leche League” Canada – prima editie a “Ghidului pentru alaptare”, carte care se bucura si astazi de succes in America, dar si in Europa.

 

“ Alaptarea este importanta. Pentru mama, pentru copil si pentru societate. O mama care alapteaza are un risc scazut de a dezvolta cancer mamar, ovarian, uterin, de asemenea afectiuni cardiace, diabet de tip 2 si atac cerebral. Copilul este mai putin expus la un numar mare de boli, printre care gastroenterita, afectiuni respiratorii, infectii ale urechii, anumite tipuri de cancer, diabet de tip 1 si 2, obezitate si multe altele. Apoi, cu cat acesta este alaptat mai mult, cu atat mai redusa este probabilitatea de a face aceste boli. Copiii alaptati au rezultate mai bune la scoala, un scor mai mare la testele de inteligenta, au o mai buna dezvoltare neurologica si mai putine probleme comportamentale.

……

Dar cel mai valoros aspect cu privire la alaptare tine de relatia dintre mama si nou-nascut, iar mai tarziu (…), de relatia dintre mama si copilul mic. Este o relatie apropiata, intima intre doua persoane care se iubesc foarte mult. De aceea este important sa o pastram.

In Romania beneficiati de sprijinul specialistelor de la ProMAMA. (…) Cereti ajutor, alaptarea poate continua bine, chiar daca aveti un inceput dificil.”

 

Dr. Jack Newman

Articolul prezentat are caracter informativ, el nu inlocuieste prezentarea la doctor si prescriptiile de specialitate pe baza consultului medical.

 

Etichete :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>