Majoritatea specialistilor permit accesul copiilor la malul marii dupa varsta de 6 luni, il descurajeaza intre 3 si 6 luni si il interzic sub varsta de 3 luni.

Cu cat copilul este mai mic, cu atat pielea este mai sensibila si echilibrul sau termic mai fragil. Arsurile solare si insolatia sunt cele mai frecvente riscuri.
Se evita intervalul orar 11-15 (chiar 10-16, in functie de sezon), precum si expunerea directa, prelungita la soare, chiar si in afara acestei perioade.
Se recomanda asigurarea conditiilor de umbra (umbrele, corturi – atentie insa la supraincalzire!), aplicarea cremelor de protectie solara de calitate, conform varstei (UVA+B si factor de protectie min.30), ochelari speciali si, de asemenea, hidratare constanta.
Sugarul sub 6 luni va fi tinut permanent la umbra, complet acoperit cu haine subtiri, de culoare alba, produsele de protectie UV neavand profil de siguranta studiat la acesta grupa de varsta.
Baia in apa marii este permisa, dar de scurta durata (tot din cauza echilibrului termic precar) si in conditii de siguranta deplina si permanenta supraveghere (indiferent de nivelul apei!).
Atentie la scoici, pietre sau nisip pe care sugarul si copilul mic le pot inghiti sau cu care se pot ineca! Accidental, nisipul in contact cu ochii poate produce iritatii sau eroziuni!

Sigur, mai sunt si alti factori de hazard, cum ar fi siguranta calitatii alimentelor si conditiile de pastrare ale acestora!
Expunerea unui copil la plaja se face doar cu acordul medicului, intrucat anumite situatii patologice o pot contraindica! Discutati cu acesta particularitatile micutului dumneavoastra.

Etichete :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>